Drums go Live

Dutch Drums is een op en top Nederlands product, geproduceerd in Koudum. Een uit de hand gelopen hobby wat voor Dutch Drums het startschot was om op zoek te gaan naar specifieke eigenschappen, dynamiek en het ultieme geluid! Na geruime tijd van het bouwen van snare drums en octobans groeide ook het ontwikkelen van hardware op en aan de ketels en is er voor iedere klant de mogelijkheid om de drum naar zijn wensen bij Dutch Drums te laten bouwen. Ook nu wordt continu op wens van de klant door ontwikkeld. Een op maat gemaakte drumset blijft een DNA code en daar horen specifieke aanpassingen op hardware gebied bij die mogelijk nog niet voor handen zijn. Dat is het moment dat wij bijschakelen. In goed overleg kunnen we in 99 procent van de gevallen de ultieme  drumset maken zoals de klant die voor ogen heeft.

Onderdelen & productie

Dutch drums maakt in eigen beheer CNC gedraaide lugs ( span blokken). Deze worden uitgevoerd in aluminium en in elke gewenste keur gepoedercoat. Drums go live en drums for life betekent dat wij in volledig roestvrijstaal kunnen afmonteren en je gegarandeerd bent van een drumset voor het leven. In vrijwel alle andere merken snare drums ontstaat roestvorming bij de schroeven en spanners doordat er geen gebruik van roestvrijstaal wordt gemaakt. Bij de custom ketels van dutch drums is dat van de baan.

Op zoek naar ultiem geluid

Op weg naar de ultieme sound van je drumset betekent vaak dat je zelf aan kan geven binnen welke grenzen je je geluid wilt zoeken, dan zijn we al een stap verder op dat gebied en kunnen we met aanpassingen in diepte van de snare drums en toegepaste technieken en onderdelen aan de wens voldoen. Vaak is dat voor onze klant een one off snare drums die als een jas past en het ultieme geluid heeft! Op het moment dat we beide tevreden zijn, dan pas zet ik mijn handtekening eronder.

Dutch Drums by Hessel Fekkes

IMPRESSIE PRODUCTIE DUTCH DRUMS 

0

Start typing and press Enter to search